söndag 28 augusti 2016

Nära havet och varandra.


Då var ännu en helg till ända. En härlig helg där vi vistats ute vid havet nära där vi bor. 

Ja det tar faktiskt bara 40 minuter att köra ut till kusten. Vad är det jag gör där ute då kan man kanske undra. 

Ja ni, jag myser och njuter av vågornas brus, av solen och naturen. Jag fotar allt möjligt och älskar att promenera runt bland sommarstugor, klippor och drömma mig bort.

 Älskar den gamla husvagnen och campinglivet. Det är något alldeles särskilt med det. Att grilla, duka fint med det lilla man har. Titta på andra campare och bara vara. Som Ernst skulle ha sagt. I det enkla bor det vackra.

Förberedelser inför middagen.

Kycklingspett och avokados.

Ni ser väl att lyktorna matchar grillen? Fniss!

 Sen kan man ju alltid lösa lite korsord, umgås, prata om allt och ingenting och vara nära och tätt intill. Den här helgen var det ljusnatta eller stugsista som det också kallas. 

En tradition som är ganska så ny i Sverige men som ändå firas längs Östersjökusten. Vi satt ute i Augustinatten och gjorde vårt bästa genom att tända lyktor och ljus. Eldade kottar i grillen så vi inte skulle frysa. Lindade in oss i fleecefiltar och tittade på stjärnorna. 

Vaknade när solen gick upp och tog en PW i solskenet innan frukost. Njöt av havsnypon och kände hur batterierna laddades upp. Duschade iskallt eftersom jag glömt ta med enkronor.. Det gör inget det är bara helt underbart i alla fall.

3 kommentarer:

 1. Men så himla härligt det låter! Så enkelt att komma ut till havet och faktiskt kunna somna och vakna till bruset :-)
  Vi har ju också nära till havet, men blir lite besvärligare när man måste boka boende, det blir ju liksom inte riktigt samma sak.
  Njut av dina laddade batterier och ha det himla gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig helg ni har haft!

  Hoppas du får en bra vecka också!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vad underbart! Kan riktigt känna känslan du förmedlar (dock är jag ingen sann campare...) och bilderna talar sitt språk! Härligt!
  Kul att få vetskap om ljusnatta, lyskväll, stugsista! Hade jag aldrig hört! Låter som en perfekt tradition att ta till sig!
  Kram/Maria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!