måndag 6 juni 2016

Paella till middag och Svenska traditioner.


Oj så gott det var. Paella! Vilken härlig Spansk afton. Om ni inte testat att göra själv så gör det, ja eller försöka kan man ju i alla fall. Vi gjorde den tillsammans. Jag tittade mest på för det var lite trångt vid spisen och köksbänken. Nu är det ju svårt att skriva ner just min goda väns recept men här är ett liknande. Varje spansk kock har ju sitt egna sätt att tillaga sin paella på, så i den vi åt i går fanns det även bläckfisk och gröna ärtor.

 
En spansk omelett till sangrian fick vi tidigare på dagen och till den en gudomlig potatissallad med tonfisk och majonnäs.


Bloggerskan (dvs.jag) glömde min kamera hemma. Första bilden är från min väninnas mobil och den andra är lånad här. Den tredje bilden är från ett tappert försök att göra en egen sangria så här på Sveriges nationaldag. Jag undrar bara vad vi har för traditioner som är så där svenskt som man kan briljera med.
Är det snaps och köttbullar + lite surströmming och kanske Jansons frestelse. Eller vad gör man när man har fest och har temat svensk afton? Ja inte vet jag! Vad tycker ni?


1 kommentar:

  1. Hm inte vet jag, svenska köttbullar kanske, sill,,, smörgårdsbort förstås, sånt vi äter på jul och midsommar...
    Vi dvs jag och tjejerna, skulle festa till det lite ikväll så det blev hämtmat, en tog nachostallrik, en tog kebabrulle, och jag tog kycklingsallad. Inte så svenskt kanske ;) men gott, och skönt att slippa stå vid spisen!

    Kram Gunilla

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!