onsdag 30 mars 2016

Elektrisk frånvaro.

I bland så bara händer det. Det svartnar, det finns inte el i huset.

Om det blir långvarigt så kan det ju hända ödesdigra saker. Som att all mat i frysen blir förstörd till exempel. Eller att man får inbrott på grund av att larm eller belysning inte fungerar. Då är det ju tryggt och skönt om man har en försäkring av något slag. Nu är ju jag av den sorten som blint litar på var  och en.

Men vet också av erfarenhet att det händer saker som man inte vill ska hända. Att någon bryter sig in i ens ägodelar och roffar åt sig av åtråvärda saker. Vi har haft två inbrott. En men desperata stölder och en men beställningsvara. Avskyvärt och ångestfyllt. Att man varit försäkrad upp över öronen hjälper till en viss grad. Det täcker ju det ekonomiska.  Här hittar du en bra sida. Vi har ju båt tillsammans med föräldrarna och jisses vad det spekuleras om både det ena och det andra ur säkerhetsvinkel.

VIA
Fast det andra kan man nog inte försäkra sig emot, det känslomässiga menar jag då. Att bli våldtagen på sätt och vis. Ångesten hos barnen som inte kunde sova i sina sängar på flera månader. Sen den där känslan av att man inte kan lita på folk. Sponsrat inlägg

2 kommentarer:

 1. Nog är det viktigt att tänka på försäkringen, absolut! Vi har blivit bestulen på en båtmotor och det kändes verkligen hemskt att någon gjort intrång på tomten :( En gång kom vi hem till en vattenskada efter en semesterresa - iiiinte kul!!

  Vi har också larm på huset och det känns ju tryggt. :)

  Många kramar aka

  SvaraRadera
 2. Ja det är viktigt med försäkringar, men som du säger så måste det kännas som att bli känslomässigt våldtagen.
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!