fredag 5 februari 2016

Fredagsmiddag x 2.

Fredag och då kanske man förväntar sig något lite extra gott till middag. Här kommer några middagstips och en favorit i repris. Då  handlar det om färs fyllda auberginer. jag har quorn på min så klart medans resten får nötfärs. Till förrätt en enkel och mogen,god avokado toppad med stenbitsrom, lite citron och purjolök. Några stänk balsamico på.


Receptet hittar du här.



 Den andra fredagsmiddagen är helt enkelt en stekt Torskrygg med en gudomlig fisksås serverad med kålrotspommes eller pressad potatis. 

Inga konstigheter alls, bara stek torsken i smör, salta och peppra, koka potatisen och pressa den, gör en sås från Blå band "fisksås", toppa med färska räkor, dill och lite chiliflakes.


 Kålroten skärs i pommesbitar, steks i olja tills de är mjuka och så krydda med lite timjan och salt.

 Servera med en fräsch grönsallad och en skiva citron.


kanske ett glas Prosecco till också.

3 kommentarer:

  1. Torskrygg är en favorit, nu ska jag testa fisksåsen, härligt att kunna ta en genväg ibland!

    God helg!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Mmmmm så mycket gott, fisk och skaldjur är bland det bästa som finns och småplock såklart, som det blir här hemma ikväll. Fin fredag till dig. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  3. Men så himla mycket gott, åh vad jag blev hungrig nu.
    Önskar dig en fin fredag.
    Kram Pia

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!