torsdag 21 januari 2016

Tankar om el.


Oj! den här årstiden så är det inte roligt att ha direktverkande el med element/radiatorer från stenåldern. 


Hu jeda mig vad dyrt det är. Vi pratar ständigt om hur det skulle påverka notan om vi bytte element. Men vi kommer aldrig till skott. Om jag fick välja så skulle jag satsa på solceller.

solceller
Bilden lånad här där man kan läsa mer om solceller.

Det skulle ju vara så himla bra. Hur man kopplar ihop allt samman till ett fungerande system det vet jag ju absolut ingenting om. Men med tre hus och stora tak så är det ju ingen omöjlighet precis tänker jag. Tänker också på att poolen skulle kunna värmas upp med hjälp av solens strålar även om det inte är så där superhett där ute.

Jag är verkligen för att kolla upp hur man kan göra världen lite mer miljösmart så ständigt figurerar dessa tankar här hos oss. När temperaturen sjunker under -10 så börjar det pulsera här. Det strålar ut värme ur vår gamla utbyggda sommarstuga. Fast vi eldar i kaminen så hjälper det föga i hela huset. Jo värmen strålar i vardagsrum och kök men sen så stannat det liksom upp. Ja kontoret kan få lite eldhetta också om man ligger i med eldningen. Nu när det var som kallast så lade vi en termometer på golvet i vardagsrummet.

Den visade 5 grader så kylskåpet kändes ju lite överflödigt Fniss!  Att välja var man köper sin el är också viktigt tycker jag. Att tänka på varifrån den kommer om det är vind, vatten eller annat. Har ni några erfarenheter av solceller? 

Sponsrat inlägg

3 kommentarer:

 1. Ingen erfarenhet själv av solceller men min pappa använder det för att värma upp poolen sin och det funkar galant !!!
  Själv skaffade vi bergvärme och har fått ned kostaden väldigt mycket !!!!
  Sen köper vi vattenkraft tycker att kan man välja ska man !!!
  Mycket bra inlägg !!!
  KRAM
  Sanna

  SvaraRadera
 2. Solceller har vi också pratat om och det sägs ju att det är en lönande investering. Hmmmm. Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Solceller verkar smart, vi har oxå pratat om det till poolen men inte kommit längre.
  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!