tisdag 22 december 2015

Nära nu..



Bara en endaste ynka dag kvar att yrkesarbeta på sen är det äntligen jul. Bara en sista julklappsrunda till innan jag är färdig på shoppingplanet. Maten är typ klar, ja jag stressar absolut inte upp mig över att skala potatis, steka prinskorv, göra Janssons frestelse eller koka ägg och risgrynsgröt. Det går ju av bara farten. Sen ska det ju griljeras skinka och doppas i grytan och icke att förglömma, senapen... Den ska malas enligt skånsk och gammal tradition.

Köttbullarna har maken redan rullat så det stod härliga till och kanske jag gör några av kycklingfärs till mig själv, om jag ids. Resten av härligheten tar släkten med sig. sill, lax, revbensspjäll, syltor, bröd, ost m.m. Jamen då så, kom an då julafton.. Jag är beredd och redo på alla sätt.

Bara några små frågetecken. Ska man ha grönkål eller inte? Varför är leverpastejen struken på listan? När togs det beslutet? Äsch jag beordrar någon att inhandla en liten en. En sak till bara. Orkar man verkligen trycka i sig Ris à la Malta ?

Och i så fall, vad sjutton ska jag servera detta i? Ja ni hör ju vilka fantastiska problem en har.

9 kommentarer:

  1. Här blir det varken grönkål eller ris a´la malta.... Men definitivt leverpastej. Främst åt vovven. Jag gillar verkligen julmat men avskyr att äta rester hela julen, därför blir det inte för mycket sorter på buffén hos oss.
    Kram och ha en fin ledighet!
    /Maria

    SvaraRadera
  2. Gärna grönkål och ris a la malta, men det blir nog inget av det! Om inte snälla mamma fixar! Ha en fin jul, Pia, så ses vi i januari! Kram

    SvaraRadera
  3. Din son blir mer och mer traditionsbunden. "VA?! Ska ingen köpa leverpastej?!" Hörde jag från köttavdelningen på Willys när han pratade i telefon med dig, även fast jag stod bland grönsakerna... <3 Kram!

    SvaraRadera
  4. Oh så mysigt....ja ris alla Malta måste man ju ha.
    God jul o kram på dig

    SvaraRadera
  5. Det finns alltid plats för Ris a la Malta eller i mitt fall keso a la Malta.... Önskar dig en riktigt God Jul. Kramisar Tina

    SvaraRadera
  6. Vad god den såg ut! Hoppas du får njuta denna dagen före. . En riktigt God jul! Kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. Ser ut som om du har läget under kontroll. Klart ni kan trycka i er ris a la maltan för den ser ju supergod ut. Men vad är det jag hör....tvekar du inför grönkålen??? den är ju både godast och nyttigast på hela julbordet. Har just gjort en grönkålssallad och håller på att göra långkål nu, vilket är det absolut viktigaste till skinkan (den kan jag vara utan förutom i kväll när det ska frossas i skinka...förhoppningsvis alltså...för just nu är det lite körigt...jag har fått cytostatika idag och skulle helst ta´t lugnt men mannen har skjutsat dottern till akuten?????..... och jag vet inte när de kommer hem så nu gör jag skinkan och grönkålen så det inte ska bli för sent!) Jag önskar dig en härlig och lugn julhelg med mycket god mat och trevligt umgänge. Här fylls huset på i morgon så vi slutar på 18 pers men vi har knytis och alla hjälps åt och alla får sina favoriter tillgodosedda. Ha det bäst och största kramarna från Lotta

    SvaraRadera
  8. Ja guuu alltid denna stress! Men NU ska jag inta ryggläge och sova hela julen...tjoho!
    GOD JUL!
    Titti

    SvaraRadera
  9. Tittar in och önskar en underbar J U L !

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!