söndag 18 oktober 2015

Möbler för många.

Det är något med mig och möbler. Eller jag kanske ska säga möbler i offentliga lokaler. Hemma är ju en sak men i festlokaler eller möteslokaler så kan jag sitta och klura lite över hur dom tänkt liksom.


Vi har en bygdegård i byn som jag tillbringat ganska så mycket tid i, haft julbord för hundratals personer, sill sexor, ordnat fester för 50-åringar och dukat upp till bröllop m.m.
 Klart man fantiserar lite då om hur det skulle vara att äga en egen liten krog eller kanske ha en kursgård. Det är då det där med möbler kommer in. 


Vad man ska välja, vad är praktiskt och hur man snabbt kan förvandla ett rum från sittplatser till kanske yogaövningar.


 Är ni med? Ni förstår vad jag syftar på va? Ibland tänker jag att jag nog valt fel yrke även om jag gillar mitt jobb. 


När jag hade fått mitt första barn så var jag efter några år inne på att öppna ett sommarcafé. Jag skickade in alla papper till hälsovårdsmyndigheter och annat och allt var så gott som klart... Bara att sätta fart!


Ett perfekt ställe mitt i byn skulle jag få tillgång till. Ja men då blev jag gravid igen. Så det blev inget av. Har tänkt ofta på det, om hur det skulle ha varit. Det finns nämligen inget café här i byn och fika det gör ju alla människor mer eller mindre. 


En krog finns det men ibland är man ju inte hungrig utan mer sugen på en kopp kaffe med dopp. Undrar vilka möbler jag valt att ha där på mitt lilla sommar fik? Undrar också om det hade funkat. Ja Ja! Nu blev det annorlunda men jag tänker ofta på hur jag skulle bygga upp en egen rörelse, med mat, fika, konferenser, kurser eller annat roligt.

1 kommentar:

  1. Jag har själv haft funderingar över att starta något eget och haft dessa funderingar. Livet är ju rätt snabbt över så det gäller att sätta idéerna in action. Spännande!! :)

    Kramiz aka

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!