tisdag 20 oktober 2015

Ålder och sånt.

Vissa dagar så kommer man på att man åldras fortare än man riktigt vill. Nej då, jag har inget emot att bli gammal, bättre det än att dö i förtid. 

Fast idag så blev jag rysligt påmind. Jag var på väg för att hämta mina nya glasögon och blev stoppad av en tjej som undrade vad jag använde för hudvårdsprodukter. Jag berättade stammande att jag inte visste riktigt på rak arm och försökte säga att jag hade en tid att passa. Hon envisades med att trycka ned mig i en stol och smetade sen på mig lite serum för min åldriga och torra hud samtidigt som hon pratade på i försäljningsstrumporna och peelade min ena hand. Ser du hur rynkorna reduceras? Hon undrade över min ålder och jag kände mig så himla rynkig, ful och gammal. Priset för produkterna skulle visa sig vara en förmögenhet. Jisses jag bor hellre en weekend på hotell än köper detta. Jag har inte råd, säger jag ska hämta ut nya glasögon. Hon snörper på munnen och säger 
- meeeen bara 600;- för den ena burken, halva priset ju.. Arg och lite kränkt så steppade jag vidare till butiken för glasögon. Där inne framför spegeln med dom nya glarrerna på.... ser jag plötsligt att jag sminkat mig extremt slarvigt (öppning på jobbet = 10 sek kl.5 45 framför spegeln ) Nu tycker jag också att håret ser förskräckligt stripigt och tunt och att hela jag är i bedrövligt skick. Jag hastar ut från det stora köpcentret med en känsla av panik, ångest och ilska. Ja, kanske mest för att jag bryr mig så mycket. Jag duger väl som jag är?  Ok!  Sedan kom det fram en man från radion och undrade vad jag tyckte om att byns äldreboende skulle läggas ned. GUD!!! Han trodde nog att jag stod på kö. Ok jag är supergammal!
  
Nu var det så att jag fick lite presenter i helgen. Jag blev så glad för detta ska ni veta. En burk ringblomssalva som jag nu ev. ska smörja in hela mig med, kanonbra mot torr hud.  Samt en burk chili som jag kan smeta in ovanpå, sätta ett plåster omkring så... Ja för det ska vara bra mot ledsmärtor. Sedan kan jag ju äta upp honungen också det är säkert föryngrande på något vis. Ja men ni hör ju.. Bästa botemedlet mot detta dilemma och åldersnojeri blev en liten tupplur på soffan och sen ett styrkepass på träingslokalen. Vi hörs hörni... Hälsningar från gammeltant 

4 kommentarer:

 1. Men hallå! Ålder är ju bara en siffra och du ser då inte alls ut som att du har hög siffra på din ålder! Du är ju superfräsch och vältränad! Men du har rätt i en sak... sluta bry dig, och ta åt dig, min vän! Du duger alldeles förträffligt som du är! Fråga mannen din, t ex vad han tycker om dig! =)
  Och så där dyra hudvårdsprodukter skulle jag heller aldrig köpa! Jag tror jag mår bättre av att lägga dem på en weekend eller nått, som du säger. För det är ju också ett sätt att ta hand om sig. Att göra trevliga saker, att vara nöjd, det tror jag kan bromsa åldrandet. Åtminstone så bromsar det då det "själsliga åldrandet" ;)
  Kram och pepp till dig!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Va f-n Du är ju mycket yngre än jag. Jag älskar att åldras tillsammans. min far blev bara 47 år! Älska livet så länge man får vara med.Kom i håg det!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha, jag gu så rolig du är! Du beskriver på pricken hur man ser ut och känner sig!! Jag hamnar också i situationer där cremerna kostar "bara" 600 och DET är rea och just då känner man sig både fattig och skrynklig...och det är man nog också :)
  För att inte tala om vad glasögon kostar och dom MÅSTE man ju ha! Det också! Näe ingen lätt ålder vi hamnat i....det utför snabbt nu...
  Men BRA ser vi ut i alla fall Pia hi hi!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Hahaha, underbart skrivet men vilken fräck försäljerska! Jag skulle inte heller betala så mycket pengar för lite smet. Skulle som du hellre åka och bo på hotell en weekend och skratta mycket för att träna rynkorna så de är riktigt elastiska. :)

  Önskar dig en suverän kväll!

  /Cecilia

  You Rock!!!

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!