måndag 20 juli 2015

Till sjöss.

 
Det där med båtar, det har jag gillat sedan jag var liten. Måste vara själva sjön som lockar tror jag eller om det är stilen kanske. Snyggt med den marina stilen. Nu har ju Pappa en liten HT-båt (hard-topp båt) som det går att sova i om man vill. (dynorna är på uppfräschning som ni kanske förstår)


Typ som att tälta, för det finns inga lyxiga saker i den lilla båten. Det finns ett litet gasolkök i en väska, två britsar i ruffen, ett kapell och så motor så klart.. Nu har vi fixat och donat en del med den på semestern. Lagat den lite, skurat den en hel del och köpt en badstege/säkerhetsstege.


 Jag skulle så gärna vilja puttra ut lite på sjön och testa båtlivet några dagar. Det vore nog bra att gå en kurs först. Eller hur?  Jag kollade runt och hittade detta.
http://intbat.se/
 Man vill ju inte gå på grund eller behöva kontakta sjöräddningen det första man gör. Det vore ju pinsamt. Ha! Ha!  Ok! Jag kan termer som styrbord, babord, för och akter inte illa va? Sedan vet jag vad lanterna och fendrar är och var dyvikan sitter. Vet ni?


Men sen så är det inte så mycket mer. Om man nu ska ut och färdas på vattnet så ska man kanske kunna läsa sjökort och veta på vilken sida av sjömärket man ska åka och vad de betyder också inte bara tycka att det är snyggt och coolt. Skepp ohoj.
 

3 kommentarer:

 1. Båtlivet är underbart! Som barn var jag bortskämd med en far och morfar med stora båtar, sommar stuga i Stockholms skärgård och en i Mälaren. Gissa om jag saknar vattnet!!
  Härligt att få bege sig ut, det är inte onödigt att kunna navigera och läsa sjökort ;-)
  Ha de gott på sjön. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Härligt Pia!! Nu fick jag inspiration till vår båt som vi köpte förra sommaren. Jag vill fräscha till den, köpa en trappstege och två nya stolar och sedan ta en tur med ett dopp mitt på sjön :) Måste invänta soligt väder bara, vart tusan tog den svenska sommaren vägen!!?? Vi har inte direkt användning för fendrar eftersom vi har båten spänd mot en boj som ligger en bit ut i vattnet och det saknas gästhamnar att lägga till vid i vår lilla sjö.

  Åh vilka fina toppar du köpt och visar i förra inlägget. Jättefint dekorerade ryggar.

  Många kramar aka

  SvaraRadera
 3. Jag älskar vatten...hav och sjöar...att titta på, det är rogivande men att vara i är jag inte lika glad för. För mig är det lite skrämmande. Vilken tuffing jag är va? Kram Anette

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!