söndag 26 juli 2015

Tappat alla ord..

 
  Jag tappade bort orden, tankarna och allt när jag fick beskedet. Du är död, du finns inte mer och det kändes som om det på något litet sätt var mitt fel. Fast det var det väl inte. Men när någon väljer att inte vara här på jorden, att inte längre leva så känns det som om jag skulle ha märkt det eller kunnat hjälpa till. Att du borde vetat att jag/vi fanns här om det var något, alltid. Vi skulle ha gjort vad som helst. Nu är det för sent. Sedan frågar man sig också varför? VARFÖR?  Den här helgen har vi gråtit och tagit hand om varandra. Varit tillsammans med våra kära och försökt fatta vad som hänt. Vi har pratat minnen och tänkt, tänkt på föräldrar och syskon, dom som blev kvar. Så sorgligt så tungt. Mitt hjärta är på gränsen till att brista när jag tänker på dem. Jag vet ju..

Vi har också gjort vårt bästa för att fira en födelsedag i familjen, att fira är svårt sådana dagar. Svårt att sjunga "ja må han leva"  I dag tog maken och jag en tur ut till havet. Vi åt lunch, drack en glasskaffedrink. Vi behövde andas men det gick knappt.  Det stockar sig i halsen, man vill nästan kräkas av sorg och tankarna bara snurrar och snurrar. Jag kommer ta en paus nu i bloggandet, som sagt jag har tappat alla orden. Kanske jag hittar dom igen, kanske inte. Var rädda om varandra, älska varandra så mycket ni kan.
I morgon kan det vara försent.
 

11 kommentarer:

 1. Fy så trist!
  Varför? Är en fråga man aldrig får svar på, tyvärr!
  Stor kram skickar jag till dig💕

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Hittar heller inga ord, alla ord just nu känns så futtiga..
  Sänder bara en varm kram.
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Förstår dig så väl...sorgen, frågorna, känslan...att orden är borta gör inget, ta hand om dina när och kära nu!
  Stor varm kram från Titti

  SvaraRadera
 5. Åhhhh, det gör verkligen ont att läsa. Tag hand om varandra och prata mycket om det som hänt och försök att hitta glädjen i fina minnen. Största kramarna./Lotta

  SvaraRadera
 6. Usch så hemskt! Kan bara känna det ni känner. har varit med om samma grej för ett par år sedan när vi firade en 11 åring. Hua den dagen minns jag som den värsta i mitt liv. Så ja ta hand om varann.
  Många varma kramar till er som är berörda
  Helena

  SvaraRadera
 7. Har följt dig på avstånd ett tag, men människor med sorg berör mig så otroligt djupt att jag bara måste lämna ett avtryck.
  Gå in på www.sorg.se - lyssna på föreläsningar, beställ boken, hitta någon att genomföra bearbetningen med (någon som inte står dig allt för nära), känn hur luften återigen fyller dina lungor. Jag lovar, metoden hjälper!

  Det är aldrig för tidigt att bearbeta sorg

  SvaraRadera
 8. Det ofattbara förblir ofattbart under mycket lång tid. Men konstigt nog sjunker det och lägger sig ett skikt ner, för vardagen finns som måste levas och det är ju där vi hämtar kraft att fortsätta. Men att förstå, det kan man aldrig. Hjälp den drabbade familjen genom att prata om det som hänt. Jag vet, har varit med om det mest hemska som kan hända en familj.

  Styrkekramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 9. Åhhh, ... så tragiskt. Skickar över min allra varmaste kram och kärlek till Er <3
  Björnkram från Kate

  SvaraRadera
 10. Älskade vän! Hitta tillbaka till livet, det är verkligen värt att leva även om det är svårt i bland.
  Ta hand om er. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 11. Pia, det är så otroligt sorgligt att läsa detta. Jag har inte heller ord för det. Allt man tänker skriva känns så fjuttigt i jämförelse och inget kan ju ta bort en sådan sorg. Hoppas att ni ändå hittar en väg igenom detta. Önskar att jag kunde göra något mer. Stor kram, Paulina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!