fredag 15 maj 2015

Sockerkick på momangen.

Som alltid när jag mår pyton eller är på gång att få feber så sätter sockersuget in.
Jag blir sjukt sugen på godis, mackor, chips och alla kolhydrater som finns i världen. Ok jag vet att jag borde ha lärt mig, att jag skulle kunna motstå.
 
Jag klarar det inte! Så är det. Full makaron mot en nybakad macka och ett kolarecept, det tar 4 minuter att göra dessa goda kolor. Pytsa i lite lakritspulver i slutet sen är det bara att vänta.
 
In i frysen för snabbare effekt. Mumsa, tugga och ta en bit av det nybakade brödet med ost också. Jisses vad är det med mig. Jag frossar, fryser har feber, nackspärr och är galet arg för att vi inte vann mot Ryssarna. Tröstäter eller äter för att bli frisk. Hmm, jag väljer för att bli frisk.(kommer garanterat att få ännu mer ont i magen också)
 
 
Receptet: (för att snabbt få en socker kick)
1 dl. strösocker
4 msk. sirap
4 msk smör
2 msk. kakao
1 tsk lakritspulver ej nödvändigt!
Låt allt koka i 4 minuter sen häller man ut smeten på bakplåtspapper.
In i frysen för snabbare svalning och så ÄT..
Psst! Är det någon som vet varför brödet blir så smuligt? 

8 kommentarer:

  1. Den kolan kallade vi för Pelles kola när vi var små, och kokade den i tid och otid...
    Krya på Dig nu vännen, och ät inte för mycket av det goda!!
    Skickar över en fredags- och krya på dig kram! // Kate

    SvaraRadera
  2. Men det där låter inte kul :-( Jag hoppas att du kryar på dig snabbt, utan att få allt för ont i magen.
    Oftast smular bröd för att mjölmängden är för stor jämfört med vätskemängden, men sen beror det väldigt mycket på vad för sorts mjöl man använder. Jag baserar min kunskap på traditionell bakning med vetemjöl, använder du de "nyare" (lchf) sorternas mjöl är jag absolut inte rätt person att fråga.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är vanligt vetemjöl och jag tyckte den var lagom kletig. jag bakar för sällan Tack och kram!

      Radera
  3. Haha, känner igen mig! Fast inte behöver jag känna att jag ska bli sjuk heller...
    Brödet smular nog för att det är fettfritt? Om du tar i lite olja i receptet så blir det bra.

    Hoppas du har kurerat dig själv nu:)
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tog lite olja i, brukar göra det för att det ska bli lite saftigare eller mustigare. Tack för tipset ändå. Kram

      Radera
  4. Håller med Eva-Mari ovan, för mig kommer kolhydrat-suget oavsett hälsotillstånd, fniss :) Ser supersmaskigt ut! Men trist att du inte mår så bra, krya på dig.

    Många kramar aka

    SvaraRadera
  5. Jag önskar mitt sug kom bara då jag är dålig....jag har ständigt sug...grrr! Krya på dig. Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Nä men stackare hoppas du snart kryar på dig!
    Alltså jag med trycker i mig socker - speciellt när jag är trött och det har jag varit denna vecka. Inte blir man piggare heller... Det där kolareceptet lät farligt för mig, jag får nog blunda för det....
    Krya på dig!
    Kram kram Malin

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!