måndag 4 maj 2015

Gårdsbutiker och broöppning.

Halloj! Jag blir så himla lycklig när jag ser sånt här.
 
Gårdsbutiker, obemannade och Wooooow det fungerar. Man tar det man vill ha, lägger pengar i ett skrin eller sedlar i ett fack. Funkar att svischa också.
 
Fantastiskt! Vi shoppade potatis, lök, marmelad och ägg. Skrev upp i blocket vad vi handlat och så i med stålarna. 3:-/ kg för potatis.
 
 Ja inte för att jag äter så mycket av det men dom andra i familjen och så mamma och Pappa så klart. Tänkte på dom också. Öland var inte så värst mysig i dag, regnet vräkte ner det blåste som bara den.
 
Fast det är enklare att lämna ön när det är på det viset. Vi hade planer på att mysa lite extra i Söderköping fast.. Nej hur kul är det att sitta och frysa i en husvagn när det regnar oavbrutet? Just det, inte alls kul. Vi nöjde oss med en stadspromenad och en makalöst god pizza. Usch vad jag fuskat med kolhydraterna och jag får betala dyrt. Fläckar på armbågarna syns och det kliar rejält i hårbotten. Psoriasisen gör sig påmind. Nu väntar hårda tag och disciplin. Sakta ner! 
 
 
Ni vet hur det är när man bestämt sig för att åka hem va? Då vill man att det ska gå fort. Pyttsan heller! Broöppningar.
 
Vägarbeten och köer. Fast nu har vi landat här hemma. Tonåringen blev glad att vi dök upp en dag tidigare. Kul att vara efterlängtad.
 

3 kommentarer:

 1. Så mysigt ni måste haft det, trots vädret! Jag har aldrig varit på Öland, men blir så klart sugen på att åka dit :)
  Haha, nej du... inte är jag som ett streck inte, men vissa ser i alla fall skillnaden, och den KÄNNS :)
  Klart det är dags för fika snart!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Visst är det mysigt med alla gårdsbutiker, även om inte allt är EKO så är det i alla fall närodlat och det är inte fy skam :-)
  Hoppas att du kan få en dag hemma med lite bättre väder innan du börjar jobba igen.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 3. Tänk, det låter som en saga att man kan handla på det sättet, det är så trevligt så länge det kan pågå, lite som dåtid! Ja, hem är väl rätt skönt om det var sånt väder som vi har här idag, har just varit ute med hunden och vi fick bada hela gänget.
  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!