lördag 25 april 2015

Ett äpple om dagen och inre krafter.

Vaknar till en varm lördag här. Segar i soffan och bestämmer mig för att skippa träningen och vara lat. Det är det enda jag känner att jag klarar av just nu. Att lata mig och inte göra något alls. Ligga och tycka synd om mig själv. Bläddrar lite i en hälsotidning. Smart! Jag får ju plötsligt så dåligt samvete eller nej, jag får lust att träna och vara nyttig. Jag läser en artikel om att utnyttja kraften i sina känslor, både de positiva och negativa.. Intressant! Så här bl.a skriver Chris MacDonald. Jag citerar "Ta tag i utmaningar och prova dig systematiskt fram för att hitta alternativa lösningar istället för att sätta dig i soffan och tycka synd om sig själv." Det tog hus i helsike... jag kastade på mig träningskläderna och for i väg.    
Nu ska jag sätta tänderna i ett äpple för ett äpple om dagen är bra för magen eller hur det nu var. Läste någon annan stans att en näve cashewnötter om dagen funkar lika bra som antideprissiva medel. Ha Ha!
Sedan ska jag systematiskt och lugnt städa lite.. fast jag har absolut inte det minsta lust och jag undrar vilken av alla mina jäkla känslokrafter jag ska använda då. Ilska kanske, det kan funka.
 
Jag tänker att jag ställer mig och vrålar rätt ut varför ingen annan än jag ser att det behöver dammsugas och skuras här. Verkar inte vara någon som ser vilka skitiga fönster vi har eller att toan ser superäcklig ut heller. Borde kanske stampa lite ilsket med foten också, samtidigt som jag fräser och viftar med dammtrasan i ena handen och rengörings sprayen i den andra. Fast Nej,  ingen är ju hemma så det verkar ju fruktansvärt onödigt. Ja om inte grannen kommer rusandes då förstås. Inte för att städa utan för att ta reda på om jag kanske behöver vård. Ja en positiv sak kan jag bidra med, jag blev fin i håret, i alla fall i går.
 

 
 Vad hittar ni på en lördag så här i April? Jag hoppas ni har annat för er än att tänka knasiga och negativa tankar. Fniss!

1 kommentar:

  1. Jag vill också bli fin i håret, tycker det ser förskräckligt ut och blir nästan rädd när jag kollar i spegeln...så därför låter jag bli....Just nu har jag satt mig framför datorn med ett glas vin...tyckte jag var värd det, steg upp kl 6 glad som en lärka och putsade 4 fönster!!!! nästan överambisiöst sen sa jag hej till mannen som farit till Skåne för att hämta dottern och barnbarnet!!! (det är lycka att få rå om dem hela nästa vecka) och själv åkte jag och träffade vänner och sen har vi gått "Slättamilen", ett kul jippo, kan tillägga att Russan var extremt exalterad över allt folk och alla andra hundar så jag hängde stundtals som ett segel efter henne.....efteråt var det folkfest med mycket dricka och god mat men eftersom jag hade bilen njuter jag av ett glas nu istället! och nu tänker jag inte göra mer nytta än att gå ut i växthuset och pyssla lite och fortsätta att njuta av den självvalda ensamheten....detta är alltså min lördag! I morgon ska jag städa så det blir rent och fint till lilla Ester kommer hem :-) Ha en skön kväll! Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!