tisdag 17 mars 2015

Om hälsa och mat.

 

Jag har mer och mer börjat tänka på vad jag stoppar i mig. Vad jag äter och vad jag dricker. 
 
Tänker på hur min konsumtion påverkar vår jord och på hur jag skulle kunna dra mitt strå till stacken. Ok, jag har bestämt mig för att bara köpa ekologisk mjölk, kollar också på frukten och grönsakerna och i största möjliga mån så köper jag ekologiskt där med.
 
Jag vill gärna köpa närodlat och ägg från frigående höns. Nu är det ju en stor skillnad på priset, fast vad är priset man betalar egentligen om man väljer annat. Fast jag ska erkänna att jag har fått ett litet problem, jag som åt allt möjligt innan måste helt plötsligt tänka mig för varje gång jag stoppar i mig något. Jag vill äta hälsosamt och miljösmart.
 
Jag vill inte vara den som utnyttjar människor i andra länder eller vara den som på grund av mitt begär få andra att drabbas av cancer för att man använder gifter i tillverkningen/odlingen. Jag har ju också  bestämt att inte äta kött från fyrfota djur. Fast jag erkänner att det inte är enkelt alls.

My kind of Räkmacka.

Snarare tvärtom, jättesvårt. När man inte ska äta kolhydrater heller så blir själva ätandet och planeringen en klurig stund. Fast jag mår bra, bättre än på länge i det stora hela. Så då är det ett kärt besvär med andra ord. Fast just i denna stund så nyser jag rätt rejält. känner mig rysligt seg och trött i kroppen. Kan ju vara en helt vanlig vår förkylning. Jag har tagit en semesterdag i morgon för att vila och satsa på hälsan. Hoppas orka ta tag i projekt Kontor.              

7 kommentarer:

 1. Håller med dig i allt! Jag satsar på ekologiskt så långt det går. Om priset är det dubbla, då överväger jag ordentligt och väljer ibland annat. Kött äter jag en gång i veckan, på helgen, och det är så skönt att ha dragit ner den konsumtionen. För kropp och miljö!
  Krya på dig vännen! Ditt gloss är på väg!

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Jag tänker till ibland och ibland finns det inte alls i mina tankar. Men jag börjar så smått iallafall.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Bra gjort ! Jag är nog lite dålig på det.
  Fin kväll till dig !
  Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Jag tror att vi blir fler och fler som tänker på vad vi stoppar i oss och våra barn. Även vi köper ekologiskt så långt det går (laktosfritt och ekologiskt går tyvärr inte ihop i våra butiker), när odlat så långt det är möjligt. Handlar kött i gårdsbutiker där djuren inte behövt åka till slakt, utan slaktas på gården.
  Visst blir maten lite dyrare, men på det hela vinner vi i längden. Jag inbillar mig att varje litet strå vi drar till stacken gör det bättre för våra efterföljare.
  Tycker du är duktig som både lägger om kosten och tänker efter. Kämpa på!
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det låter hur klokt som helst. Önskar jag vore lika klok. Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Jag försöker så gott det går, men har helt klart en bit kvar. Men många bäckar små så!

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!