torsdag 12 februari 2015

Under ytan.


Halloj! Ser ni, vi har olika luckor i köket. En vit sort på köksön och de gråa hemmålade luckorna på andra ställen. Olika handtag också. Fast nu skulle det ju handla om annat. Närå, det ska inte dykas djupt nu utan jag vill bara ha lite tips eller höra vad ni skulle ha gjort. Vi är lite oeniga här angående köksgolvet. Det ligger nu ett laminatgolv från Ikea det allra billigaste, (som vanligt när det gäller oss, snabbt ska det gå och då hinner man inte spara ihop till dyrt). Nu kan jag ju inte skryta med att det varit bra, utan man får verkligen vad man betalar för. I ett annat rum där slitaget inte är lika stort som i ett kök så passar det nog jättebra.
 

Flisor har gått ur och det har blivit riktigt fult på sina ställen.


Under detta klickgolv så finns ett trägolv, jaaa just det. Ett fint och vackert trägolv i gran. Fast det har spruckit isär lite, så springorna är rätt så breda. Jag vill absolut ta fram det igen, slipa det och olja in det i en vit olja.

via
Fortsätta med vardagsrummet som ju ligger intill fast med en liten trappavsats ner och det lilla kontoret som har liknande golv. Då får hela den här delen ett sammanhängande och enhetligt golv.

Avskyr den gulnande furun på golvet men gillar trä.
 

 Den andra ägaren av huset dvs. min kära man tycker att det är ohygieniskt med springorna i köket. Jag säger att vi har en bra dammsugare och en duktig städerska, läs jag. Alternativet är ett nytt klickgolv eller en vinylmatta (gud förbjude och jag med) Ooops!! Jorå jag tycker att vinylmattor kan vara fint men inte ovanpå trägolvet väl? Då måste man först lägga på ett ytskikt till och vi har redan lågt i tak.
 


Ritning över Villa Ryttarängen
Ha!Ha! Planera måste man i alla fall, ha många byggmöten och så småningom så blir det ett beslut. Vi får se vilket. Vad tycker ni? Vilket förslag röstar ni på.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker som du, absolut! Fram med trägolvet bara!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. TRÄGOLVET!!!
  Aaaaaaabsolut...;)
  Vi har många springor i våra gamla trägolv..och en bra dammsugare..;)
  Men jag förstår hans tanke där...just i ett kök blir det ju lite extra av allt.
  Man kan ju nåta golvet...heter det så?? Du vet..fräsa upp spår mellan varje planka och fylla i med nåtmassa... som man gör på båtar. Det skulle vara fint med ett vitlutat golv med ljusgrå nåtmassa...
  fast vilket jobb...;)
  Vad roligt det var att få se planlösningen... man fattar ju sällan hur den ser ut då man bara ser bilder från olika rum.. Det ser jätte mysigt ut!
  Ha en fin helg nu!
  Å blev du verkligen inte mest avis på sovmorgonen??? haha... jag menar jag tänker nog sova läääänge... i alla fall till 8.....haha...
  Kraaaaam Katarina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!