tisdag 6 januari 2015

Trettondagsafton.

 
En kväll i sakta lunk. Tittar på tv,  myser lite i det konstiga vädret. Det pendlar från regn till snö, från + till - och det fryser på där ute riktigt rejält nu.
 
Jag tampas med mitt val att äta vegetariskt, ja i alla fall nästan vegetariskt. Att avstå  kött från fyrbenta djur är väl ingen match kan man tycka. Höll på att knapra i mig lite av baconet som övriga familjen skulle äta, av gammal vana liksom. Men att avstå bröd, ris, pasta, potatis och annat med hög halt av kolhydrater, ja det är värre.  Jag måste, för jag vill inte ha tillbaks de fjällande och kliande fläckarna på huden och i hårbotten. Då är jag hellre sparsam med kolhydraterna.   
 
Jag myser som sagt i soffhörnet trots mitt val. Myser med lite dipp, grönsaksdipp.
Dippsåsen är hemgjord. Den ena är med sambaloelek och dill i crème fraiche, den andra med persilja och pressad vitlök. Jättegott! Hoppas ni haft en riktigt härlig trettondagsafton.
 

 

 

 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Du är duktig, kämpa på! Jag måste säga att den variant jag kör med funkar jättebra. Som sagt, helst bara fågel, vilt (sällan, för det är svårt att komma över eller väldigt dyrt) och fisk och ris och pasta där tar jag fullkornsvarianterna och jag tar bara lite, och potatis, jag tar bara en liten bit och det går jättebra att utesluta, kommer man bara in i det så. Och så mycket bönor i sallader, himla mättande och gott, men jag har fått läsa mycket och lära mig under vägen. Och nu är det många år jag hållit på och jag mår mycket bättre överallt och vikten håller sig och blodsockret också. När det gäller bröd äter jag till vardags inget bröd utan att jag bakat det själv och vet att det bara är utan vitt mjöl och det går också jättebra. Men jag vet ju inte, det kanske inte hjälper dig, man får väl prova sig fram. Creme fraiche, där använder jag bara mild lättyogurt som jag silar av. Låter nästan överambitiöst men det blir en vana.Och jag tänkte på varianter på dipsåser, hummus med olika smaksättning, vita bönor med t ex torkade tomater i olja i som man mixar - det har andra tyckt varit godare än jag tyckt!
    Kramar

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!