söndag 21 december 2014

Middagstips!

 
Heeej! Jag tänkte bara bjussa på ett litet recept. Rödkålen är ju liksom på tapeten nu och den har jag använt och gjort en härligt matig sallad på. Till den serveras utbankade och stekta fläskkotletter med två kalla såser.
 
 
Pias Bön & rödkålssallad!
 
Strimla en stor klyfta rödkål fint (osthyveln) blanda med två nävar rucola och en stor klyfta strimlad isbergssallad. Riv ner en morot och så i med 1 låda stora vita bönor som sköljts av i durkslag. En klementin eller mandarin skäres i bitar och blandas ner. Krydda med fling-salt, svartpeppar och lite balsamico Hallon.
 
Sås 1.
 Blanda  2 dl crème fraiche med 1 msk färsk riven ingefära och en tsk hackad rosmarin, tillsätt lite salt och 1 krm socker och låt stå en stund innan servering.
 
Sås 2
Blanda 1 sked röd currypasta med 1 dl crème fraiche och 1 dl fil. Hacka ner ½ dl hackad persilja.
 
Utbankade kotletter.
Jag bankar ut benfria kotletter med handen eller köttbankare (brödkavel går bra) så att de blir lite större/ tunnare. Kryddar bara med salt och citronpeppar och steker i smör eller olja vilket man vill.   
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Det lät gott! Rödkål har ju så fin färg att man blir sugen på den bara av den anledningen :)
    Kram Maria

    SvaraRadera
  2. Men så gott det lät!
    Bra med tips när allting snurrar kring julen nu:)

    Fin söndagskväll:)
    Adela

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset! Bra att varva med lite nyttigheter på julbordet också. Kram och god jul! Pernilla

    SvaraRadera
  4. Ser gott ut!
    Trevligt inlägg om sillen och juldekorationerna också.
    God Jul önskar Lena från Wales

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!