lördag 23 augusti 2014

Hungrig lördag.

 
Efter morgonens raska promenad och cykeltur bestämde jag mig för att röja järnet här hemma. Då vill jag helst vara ensam. Vill du att jag åker bort ett tag? undrade maken.. Jaa gärna så går det fort och lätt. Ok, han var inte sen att pipa iväg ut i naturen. Vi delar på sysslorna här hemma och jag tar städningen medans han sköter tvätten.
 
 Eftersom jag städade ganska så länge så blev jag rysligt hungrig och sugen på något gott. Jag ska bjuda på god chokladkräm med jordgubbar till efterätt. Så tänkte jag vid lunchen. Sedan tänkte jag att en pizza lätt skulle kunna slinka ner. Men då hejdade jag mig eftersom jag ju inte ska äta kolhydrater och fortfarande behöver gå ner några kilon till innan jag känner mig nöjd. Det fick bli fiskbullar och rivna morötter.
 
Fast lite gott ska man väl få unna sig på helgen. Blev bjuden på detta på vår kickoff, supersmarrigt och enkelt att göra. Man smälter bara choklad i micron sedan rör man i gräddfil. Häll upp i portionsskålar och in i kylen. Till detta kan man ha som här marinerade jordgubbar men det går säkert lika bra med andra bär. Jag hittade receptet här. Jag använde 86% mörk choklad och pytsade i lite stevia. Hade ingen basilika hemma så det fick bli lite citronmeliss istället.
 
Nu längtar jag tills det blir middag.
 

5 kommentarer:

  1. Mmmm ser supersmarrigt ut!
    Går det inte att baka pizza på mandelmjöl?? Jag tycker det går att använda i det mesta, visserligen har jag inte testat att jäsa med jäst. Men det kanske var et bra uppslag till matbloggen ;-))
    Vilka dagar är ni på Öland? Vi åker bara till Österlen över dagen, lördagen tror jag.
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  2. Man måste ha något gott att se fram emot när man städat. Jag älskar att ha en fika eller efterrätt på lördagen att se fram emot. Önskar jag hade samma disciplin som du gällande viktnedgången.Bra gjort!!! Kramkram Pernilla

    SvaraRadera
  3. Så gott det lät och ser ut! =)
    Jag städar också bäst ensam ;)
    Ha en fin söndag!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  4. Mmm ser jättegott ut!!! Lät spännande med gräddfil.

    Jag städar också helst själv! På med bra musik på hög volym, sen kör jag tävling med mig själv (sätter ut en maxtid jag får hålla på :-)).

    Ha det gött!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. mmm det där såg smaskigt ut...
    Men fiskbullar o rivna morötter!! uuu...potatis vill man allt ha till..
    Mat för tandlösa säger min man...haha..
    Du är så himla duktig med din kost o träning.. måste göra ett stort ryck nu innan vår resa..
    Här är det också mest jag som städar. Jag tycker de andra slarvar...fniss..
    Om jag slarvar gör det liksom inte lika mycket...fniss..
    Kram o ha en fin dag!
    katarina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!