torsdag 3 juli 2014

Våra uterum.


Det nyaste uterummet är äntligen klart. Här skiner solen på morgonen. Ett frukostrum. Jag ska ärligt säga att det inte alls blev så som jag tänkt. Jag är besviken över resultatet. Stolarna är nämligen nyrustade, en gammal grupp som jag fyndat och fixat till.  Färgen torkar inte som den ska och fast jag skruvar tillbaks allt i gamla skruvhål så blir det snett och mystiskt konstigt. Har flyttat runt på ryggbrädorna säkert 50 gånger och svurit ungefär lika många svordomar.
 
Nöjdare är jag med förvaringen av dynorna under takfoten.
 
Sen har vi lunch-uterummet under parasollet. Det är en makalöst skön plats när det är hett, sisådär 30+ ute. Jooo det har varit så varmt. Fniss! Då sitter jag gärna där i semestertider med en mysig deckare.
 
 
Uterummet som är inglasat har jag visat förr, men där sitter vi väldigt mycket. Vi äter där, vi softar där på sofforna. Vi spelar kort, vi kastar pil,  ja vi tillbringar massor av timmar där vid brasan. 
 
Förra sommaren fick uterummet en rejäl ansiktslyftning. Skjutdörrar och nytt tak. Den vita färgen på väggarna blev pricken över i:et
 
 
 
Utanför så har vi "vinkeln" den kvällssolbelysta delen där vi sitter innan det blir för kallt. I bland har vi suttit där halva natten och snackat med grannar eller goda vänner.
 
Det var mina uterum, fler hittar man här.
 

6 kommentarer:

 1. Jättefina uterum! Förstår att ni trivs på alla platser! =) Synd att de fina stolarna inte blev som du tänkt... :(
  Kram vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Fina uterum du har Pia!
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Hei, her var det mange fine bilder!! Gøy å se alle uterommene, tusen takk for hyggelig kommentar hos meg ♥ det varmer! Klem Kjersti

  SvaraRadera
 4. Så många fina myshörnor ni har och alla är lika fina.
  Den senaste gruppen, den vita - jag har ett litet tips. Vi har en väldigt gammal sån grupp och jag fick för mig som du för några år sedan att skruva bort bräderna för att slipa dom och sen sätta dom tillbaka. Och det glappade och var inte riktigt bra. Då fick jag ett tips av en gammal snickare och det var att fylla skruvhålet med trälim och sen skruva och det blev helt perfekt. Man fick bara torka bort limmet, det som liksom pyste ut. Nu glappar det ingen stans. Kanske värt att pröva.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga rum! Vi har också några ställen både ute och inne. Känns skönt att variera beroende på årstid. Kram Stina

  SvaraRadera
 6. Det ser jättefint ut men jag förstår frustrationen över stolarna. När man lagt ner så mycket tid. Det är säkert bara du som märker det, men som sagt jag är likadan, så jag förstår dig!

  Kram Malin

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!