onsdag 14 maj 2014

Nattångest och återhämtning.

 

 
Natten var inte rolig här kan jag lova. När man inte kan sova och kroppen förvandlas till ett odjur, ni vet huvet dunkar, tankarna irrar hit och dit man kan inte sova. Fy! Upp och koka en kopp te med honung (trots att jag inte ska äta sött) Sväljer motvilligt ner en Alvedon. Klockan är 02.10 nej det hjälper inte. Jag vrider mig, svettas, fryser, svettas igen, huvet dunkar... Allt känns fel, liksom upp och ner, spretigt och på tvären. Kikar på klockan som blivit 05.45 ingen sömn. Vänder på kudden igen, vrider på täcket. Suckar, stönar.
 
Sedan kommer signalen, upp och hoppa signalen. Jag sätter på kaffe kokar äggen pratar med tonåringarna (ja dom är två ibland) Men sen tar orken slut. Jag klarar inte av att jobba idag. Ringer och sjukar mig. Maken drar iväg, jag dinglar ner i soffan och somnar djupt, sover i timmar och vaknar upp som en ny människa. Borta är orostankar, huvudvärk och svettanfall.
 
 Tittar ut på gräset, det behöver klippas. Ok jag tar sats..
 
Nu är jag återhämtad, gräset är klippt i alla fall en del av det. Rabatterna fick sig en grävningsomgång.  Krafterna och orken har återvänt. Livet känns helt OK,
 
Ja, det kanske blev en dyr återhämtning men, det var det värt.  Jag konstaterar..
Klimakteriebesvär.

4 kommentarer:

 1. Hua…det där står jag precis inför känner jag…

  kram till dig

  SvaraRadera
 2. Åhh är det det som håller dig vaken! Jag är snart där jag med... Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Åh, fy sjutton vad jobbigt! Man vet vad man har att vänta alltså.... :(
  Hoppas du fått sova i natt!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Åh det låter jobbigt! Jag kom i klimakteriet när jag var 39 (7 år sen) men som tur är så har det varit ganska lindriga besvär..än så länge. Men dålig sömn lider jag av till och från.
  Kram viktoria

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!