söndag 3 november 2013

SÖNDAGSBILD - LÄRK.

 

Kände för att förändra lite i hallen så en promenad till lärkskogen fick det bli. På vägen dit finns det en gammal gård som stått tom en längre tid och jag gillar verkligen att strosa runt där. Om jag hade råd så skulle jag köpa stället och rusta upp det. Jag får alltid lite extra inspiration när jag är där. Konstigt nog.

Det kan vara min dragning och förtjusning till gamla hus som har en historia att berätta i väggarna. Jag kan nästan höra vad som hänt. Kan se det framför mig när jag är där. Uthusen och bodarna som har spår av hårt arbete och slit. Syrenbersån där det druckits kaffe med hembakta kakor och kakelugnarna som sprakat i vinternatten. Hönshuset som har halmen kvar i redena ger mig bilder av färska ägg och skrockande hönor och kanske en och annan tupp som spatserar stolt på gårdsplan. En riktig sagovärld typ Gubben Pettsson och katten Findus. En lycklig värld där det inte finns något ont eller farligt.
 
 Jag plockar några kvistar lärk och går hemåt med mina tankar.  Kvistarna får pryda skoskåpet i hallen och dom gamla nycklarna passar bra där tycker jag. Fler söndagsbilder på fabriken kanske.5 kommentarer:

 1. Vilket fint och härligt inlägg, Pia! Och jag är allt avis på dina lärk-kvistar! Vovven åt ju upp min… Här vet jag inte om det finns några lärkträd i närheten?
  Kram och ha en fortsatt fin söndag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Lyckos dig som har en lärkskog att gå till, jag släpade med mig hem från Danmark, jag! ;-)
  Och ödehus är spännande, jag undrar ofta varför vissa hus blir övergivna...
  //kram

  SvaraRadera
 3. Det var tänkvärt! Vad roligt att ha en lärkskog att gå till, själv får jag nog hålla mej till alkvistar. Ha en bra fortsättning på kvällen!
  Susanne

  SvaraRadera
 4. Det är fint att ta in naturen så. Blev mysigt och stämningsfullt!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart pynt, så höstigt och vackert!

  Visst är våfflor smaskigt! Och vilka bra tips på mellanmål, tack! Det ska vi äta här i hösten :)

  Ha en fin dag <3 Jennie

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!