torsdag 31 oktober 2013

Pumpan är lysande.

Äsch, jag struntar i att fixa pumpa i år till Halloween.  Så gick mina tankar,  men tonåringen ville annat så en liten en fick det bli i alla fall.  Årets design är alltså min, vilket det aldrig har varit, gillar nämligen inte att skära i huvuden.. Designen på pumpan, den brukar någon av sönerna eller maken stå för. Jag däremot, odlar nästan alltid egna pumpor för ändamålet (Teamwork!) men så blev det tyvärr inte i år.
 
 
När pumpan gröps ur så sparas lite av fröna som jag rostar i ugnen. Strör sen lite salt över och så knaprar vi i oss lite bara för att det är kul. Hur kul på en skala från 1-10? Kanske 2 fniss! 
 
 Halloween är ju från början Irländskt,  joho jag har läst det, men firas väldigt mycket i USA eftersom många irländska emigranter kom dit under 1840-talets svält och nödår. 
 
Vi firar inte direkt men vi tänder massor av ljus äter lite extra festligt och ägnar en tanke åt våra släktingar och vänner som lämnat oss. En sorts blandning av All helgonahelgen och Halloween kanske.
 
Jadå, jag vet att det är torsdag bara, men ändå.


2 kommentarer:

 1. Här firar vi inte halloween så mycket längre, men det är fint när det lyser pumpor hos andra..
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Önskar härliga Pia en skön Helg. Smart att "slå ihop" de båda dagarna. Pumpafrön är allt goda att knastra på... Men du vad läcker din kjol och de färgglada strumporna är! Snygga "spiror" klär i färgglada färger.
  Var nu rädd om dig unika och värdefulla tjej!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!