söndag 25 augusti 2013

SÖNDAGSBILDER - VILA LITE.

Jag behövde verkligen vila lite från målningen en stund , kanske vi skulle kolla om det finns lite lingon på vårt ställe, föreslog jag.  Sagt och gjort en lunch picknickkorg packades och så for vi iväg. Glada och förväntansfulla.  Inte alls så många lingon som vi hoppats på tyvärr, så vi beslöt att inta lunchen vid sjön i stället för i lingonskogen. 
 
På vägen dit så möter vi en bil i alldeles för hög hastiget, på fel sida av grusvägen och så hände det.. Den mötande bilen fick en sladd, for ut i diket flög en meter upp i luften och landade på vägen igen. Jag fattade inte vad som hände, vi åkte en bit och vände för att se att allt var OK.  Jo... bilen var trasig men folket var hela.. Är allt OK frågade vi. Jodå, allt var Ok! Sedan återvände vi till sjön igen. En aningens chockade över vad som kunde ha hänt...
 

Väl framme så satt jag och tittade ut över näckrosbladen och båtarna vid bryggan. Vilka fina saker jag såg. Det blåa repet upplindat på trävindan.
 
 
 
En grön båt med text i svart. Tror det finns en sång om en grönmålad båt faktiskt.. Fniss!
 
 
En skopa av trä och plåt på botten eller heter det kanske på durken när man pratar båtar....
 
 Jag slappnade av ett tag, njöt av sensommarens varma solstrålar och glitter i sjön. Njöt av en ledig dag tillsammans med min kära. Glöm inte att ta vara på stunderna i livet, i morgon kan det vara för sent. Hemma igen så fortsatte jag måla och måla.. Men nu tror jag vi är klara. Vill man se fler söndagsbilder så kika in på fabriken.
 
 
 
 
 5 kommentarer:

 1. Dina bilder andas lugn, vilken vacker plats! Men otäck upplevelse där på vägen, innan. Tur allt gick bra!

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder Pia, vad mysigt ni haft :) Ja det är som du säger, det gäller att sakta ner i livet och njuta här och nu, det skulle jag ha behövt gjort lite mer av sista tiden, puh!! Jag har hjälpt min far att flytta från eget boende till äldreboende + städat ur hans tidigare boende, jisses, det TAR TID! Nu har jag hela garaget fullt med prylar som ska sorteras, slängas och sparas :)

  Vilken fin väska du fyndat i förra inlägget, kanon ju! Och vad spännande med ert fix i huset, ser fram emot fler bilder på det!

  Kraaaaam aka

  SvaraRadera
 3. Usch vilken otäk syn det måste varit innan man vet att det gått bra. Hoppas de uppsökte sjukvården ändå eftersom det kan ha uppstått inre skador som man inte ser, men som kan uppstå av själva olyckans karaktär.. Skönt att ni kunde släppa det och få en fin dag, det ser väldigt rofyllt ut. Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Ser otroligt fridfullt ut där vid sjön! Kram M.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder! Mysigt med lunch vid sjön. Kram Suss

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!