Bilden är av fotad ur buffé, glömde ta bilder på vår middag. |
Mycket gott blir detta kött och väldigt mört. Konstigt tänkte jag först med kaffe i marinaden men, klart man kan testa något nytt.
Så här gör man:
1 dl matolja
1,5 msk snabbkaffepulver
1,5 msk ketchup eller tomatpuré
1,5 msk kinasoya
1,5 msk sambal oelek
1 tsk rosmarin
1 tsk chilipulver eller 1 msk färsk hackad chili
1,5 msk flytande honung
(2-3 vitlöksklyftor finhackade.) Jag hoppade över dom.
1,5 tsk salt
Blanda allt i en stor plastpåse.
Skär 1,5 kg fläskytterfilé eller fläskfilé i ca. 2 cm tjocka skivor
lägg ner i påsen låt ligga i två timmar, kallt.
Blanda runt lite efter halva tiden.
Grilla 3-4 min på var sida
garnera med röda vinbär.
Jag la i majskolvarna också en stund.
Ser gott ut! Dock är kaffesmak inte min grej... Härlig tid nu när det blir grillat nästan dagligen, kram Suss
SvaraRaderaKaffe kan nog funka ska pröva detta. Tack för tipset.
SvaraRadera