lördag 12 januari 2013

Jämställdhet och lördagsbestyr.


Lördagar har blivit städ-dagen här numera. Jag började dagen med att fastställa dagens städområden kontra arbetsuppgifter som att vika tvätt, panta flaskor, skura toaletterna och dammsuga + torka golv. Färdigställa projekt handtag fanns också med på att göra listan. Vips så var tvätten vikt, sängarna bäddade och pant burkar flaskor utburna i bilen. Jag tog det andra.

Sista handtaget är färdigmonterat. Jasså, vad är det med det då? Jo det är så skönt att det äntligen blivit av. Nu kan man kanske tycka att det är en jätte enkel sak att göra men det ska jag säga er, det var det inte alls. Det var riktigt påfrestande och pillrigt. Små mässings skruvar som skulle skruvas dit utan att man drog sönder själva stjärnan. Lätt hänt i den mjuka mässingen.

  Nu sitter de 7 nya handtagen snyggt och fint samt enhetligt och framför allt på plats i villa Ryttarängen. Äntligen!

Garderoberna har fått ett lyft de också, nya handtag i samma stil som dörrarna och nymålat på nästan alla dörrar i hela huset. Härlig känsla. Jag undrade just hur jag orkat sett allt de fula under alla dessa år.

Jag fluktade lite i kylen... Maken har förberett middagen genom att hacka alla ingredienserna till pizzan och gjort efterätten Chokladpudding!  Han hade även tänt brasan och burit in ved. Ingen ska komma och säga att vi inte är jämställda här i huset.
Kanske tonåringen kunde ha bidragit, men han slapp faktiskt idag!
5 kommentarer:

 1. Härligt inlägg Pia!
  Och Pia... hon bor på Ryttarängen, som en viss liten herre tyckte var lite roligt ;)
  Ha det fortsatt fint!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Skönt att ha en massa sysslor och kunna stryka bort dem från sin lista sedan.

  SvaraRadera
 3. Älskar dom där dagarna när man får stryka saker från listan! :)

  SvaraRadera
 4. Skönt när allt är klart! Nu kan du njuta av söndagen!

  Söndagskram Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilken dag!!!
  Känslan när något äntligen är färdigt är oslagbart. Verkar som ni fick en mycket bra avslutning också, pizza och god efterrätt är inte fy skam.
  Hoppas din söndag blir great.
  Kram
  AC

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!