fredag 4 januari 2013

Det var en gång en målerska...

 
 som blev jätteglad över alla fina kommentarer angående fjärilsmattan. Jag har nu fått reda på både mått och pris men ändå.. Ok, jag ska testa och visa den för er i miljö så småningom. Nu till måleriet...
 När man bor i en gammal ombyggd sommarstuga från 1968  så finns det hela tiden massor att göra. Man blir aldrig riktigt klar.
 
Några av originaldörrarna finns kvar och dito handtag ...eller fanns kvar ska jag kanske säga. Vid förra upprustningen så var jag väldigt bestämd över att behålla dessa gamla beslag och handtag, men nu åker de all världens väg.. Om ingen annan vill ha dem så klart. Bara att höra av sig!
 
En roller, modell fin + lite sandpapper och en oumbärlig maskin, nämligen planslipen samt en burk färg kan verkligen fixa underverk.

Självklart har vi har målat dörrarna förr, när vi byggde ut... men de har gulnat en aning om man säger så. Tiden går!

Efter slipning och målartvätt plus en strykning med en färg som garanterat inte ska gulna så blev det så här.
 
 
Vi hastade in till staden och köpte nya fina handtag... Jag hade tänkt mig annat men plånboken fick avgöra tyvärr, även om jag faktiskt är rätt nöjd ändå. Sorry Habo.. ni var på tok för dyra...
 
Det fanns väldigt mycket att välja på.
 
 
Så här fick det bli till slut...
På dörrarna!
 
 


På garderoberna!
 Nu ska jag bara ta tag i resten, nämligen själva utrensningen och piffandet i städskåpet m.m.
 
To bee continued...
 
3 kommentarer:

 1. Vilken skillnad! duktig du är som fixar så mycket, skulle behövas här också:) kram Nilla

  SvaraRadera
 2. Tänk vilken skillnad det blir när man tar sej för att göra det där man bara skjuter upp och till slut knappt ser. Nu har ni fräscht i många år framöver:) Fin fjärilsmatta!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad lite färg kan göra! Handtagen du valde var jättesnygga. Och du, 1968 är en väldigt bra årgång! Vårda det ömt :)
  Kram Susanne

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!