tisdag 4 december 2012

Klassiker.Källa
 Det klassiska är ju lite av en vinnare tycker jag. Min allra första soffa den var röd, den var absolut inte svängd och hade inte hjul. Jag fick den av pappsen, stor och klumpig och jag hatade den, men jag hade inte något alternativ om jag inte ville sitta på golvet förstås i min allra första lägenhet. En etta med kokvrå...WOW! Sedan sparade jag och köpte  stålrörsfåtöljer...
Källa
Mina var inte gröna utan beiga med blanka ben, jag var sååå mallig minns jag och ut åkte det röda monstret. Ett vitt bord med stålrör och hjul till det. Det blev liksom ingen klassiker utan mer en modefluga. Den gruppen rasade i bitar efter några fester... Här är en annan klassiker som jag mer än gärna skulle kunna ha här hemma.

källa

Min nästa vardagsrumsgrupp blev en i furu med plymåer i brun bredspårig manchester. En tvåa, en trea och en fåtölj. Även den en gåva från kära fadern som ju jobbade i matt och möbelbranchen. Man tackade och tog emot för som 19 åring hade jag inte råd att vara kräsen.( fast jag var det)

 Vi köpte senare i livet en tresits soffa med tvättbar tyg klädsel i grönt( Tibro möbler) som vi hade medans barnen var små.  Sedan kom skinnsoffan in i vårat liv, en marinblå tresits till rottingpuffar och björkbord. Nuvarande soffan här nedan!
 
Jag menar om man hade satsat på en klassiker från början så.. ja då hade man kanske inte fått uppleva allt från manchestersoffor till snurrfåtöljer i fuskskinn och soffa med divan
Minns ni alla era möbler?
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Jadå, varenda en:) Och jag var nog ännu mer ombytlig än du... fast jag började ju tidigare också förstås... med ärvd soffgrupp som jag nu skulle dö för att haft kvar! Då kan man säga att jag gått runt ett helt varv, eller hur?

  Kram och ha en bra dag.
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Jo, visst minns jag mina gamla möbler!
  Och jag kan ärligt säga att även om jag köpt en dyr klassiker från början, så skulle jag tröttnat på den med. Jag har ändrat stil rätt mycket genom åren. Men nu hoppas jag att jag hittat rätt. Är väl mogen nu, kanske? ;)
  Kul att få ta del av din möbelhistoria! Kanske en utmaning till oss andra? ;) Att blogga om våra gamla vardagsrumsöbler? ;) :)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 3. Håller helt med det kan löna sig att satsa på klassiker. Vi älskar våra laminostolar som vi har. kram Nilla

  SvaraRadera
 4. Av någon anledning har jag alltid gillat klassiker när det gäller kläder, möbler och det mesta faktiskt...vet inte varför..kanske är jag lite konservativ.. fast det låter ju mycket tråkigare...hihi...
  Fina bilder du bjuder på!

  Önskar dig en fin dag vännen
  Ann-Louisekram♥

  SvaraRadera
 5. Minns mina gamla möbler...ja, faktiskt några med långt ifrån alla! Du vet med åren blir minnet lite si och så...
  Men de senaste åren har jag/vi satsat på klassiskt. Så dom blir kvar så länge vi står på benen....
  Hoppas att du har det bra Pia!
  Var rädd om dig!
  Vink vink.

  SvaraRadera
 6. Min första soffa var en grön ärvd sak som jag täckte med ett blått tyg. Soffor nummer två var mycket fina röda skinnsoffor som mina föräldrar köpt på 60-talet. De blev tillslut så trasiga, så nu är det Ikeasoffor istället. DEt verkar hålla länge trots att de inte är så dyra.

  SvaraRadera
 7. Roligt att höra om din möbelhistoria! Det är många stilar som passerat genom åren. Själv minns jag varenda möbel och vi har inte haft så många olika, jag saknar fortfarande den förra, som är densamma som den första! Och jag är gammal ju. Den vi har nu är snygg men jag sitter ändå i en av mina urgamla fåtöljer (trasigt tyg, stor hål, men underbara) som står inklämd mellan sofforna.....
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Det är många soffor som passerat genom livet! Kul att se dina!
  Jag håller med om att satsa på en klassiker. Vi har köpt två Howardsoffor nu och trivs jätte bra med dom!

  Kommer du ut och tränar idag?

  Kram

  SvaraRadera
 9. Ha ha gud så roligt att följa din soffresa. Oslagbart!!!
  Önskar dig en riktigt underbara dag
  Kram
  AC

  SvaraRadera
 10. Jag känner igen mig...stålrörsfåtölj från IKEA..En härlig tid. Tack för din möbelberättelse.

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!