tisdag 29 maj 2012

små söta saker..


 Allra bästa systern, hade gjort såååå gulliga mini pannacottor som hon bjöd Mamma och oss andra
på i söndags. 
Mini-mini för de var gjorda i engångs-snapsglas.
Man tager vad man haver...
Precis lagom, om man inte tycker det så... ta två vet ja!

Grundrecept!

3 dl vispgrädde
0,5 st vaniljstång
1 st kanelstång/stänger
4 st kardemummakärnor
0,5 dl socker
2 st gelatinblad

Garnering:
hallon eller jordgubbar


1. Skrapa ur fröna ur vaniljstången. Koka upp grädde, socker, vaniljstång med vaniljfrön, kanelstång och krossade kardemummakärnor 
(självklart kan någon eller några av kryddorna uteslutas efter smak).

2. Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. När grädden kokat upp, dra av den från plattan, och rör ner gelatinbladen så de löser sig. Sila av.

3. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar eller tills pannacottan har stelnat. Stjälp upp pannacottan (eller servera direkt ur glasen) innan gästerna kommer och förvara dem i kyl. Ibland måste man doppa skålarna i lite varmt vatten för att pannacottan ska släppa. Men de skall bara doppas snabbt, annars kan de förlora formen.

Garnera med hallon eller jordgubbar, eller en sås gjord på bär mixade tillsammans med lite socker.

En spegel av hallon högst upp. Mums!


3 kommentarer:

  1. Oh jisses, vad gott det ser ut! Jag tar gärna en sådan :)

    Jag önskar dig en härlig dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Älskar pannacotta! Gulligt gjort! Kram Nilla

    SvaraRadera
  3. Tack, det "snor" jag rakt av....
    Må gott och vink från mig.

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!