fredag 6 april 2012

Ett nytt försök!


Kan du inte baka Mjölstalimpor? undrade maken. Hm! Ska jag baka nu igen tänkte jag. Ja! snälla Mamma sa tonåringen. Det är ju så gott med hembakt. Ok! vi handlar väl hem det som behövs då. Vad sjutton, det är ju Påsk eller hur?  Lite snäll kan jag väl vara. Nu vet jag att det brukar bli väldigt bra, har bakat massor förr om åren faktiskt. Nu ska jag vara noga som bara den, mäta, ta tid, väga och tempa samt använda färsk jäst denna gång. Det kan ju inte misslyckas...eller?

Nej, hjälp... det verkar ingen vidare fart på jäsningen alls..
Då ska ni veta att det är tre paket jäst i deg-eländet


Jag lyckades bränna dem lite också, i alla fall den ena plåten. Den andra.. Ja den blev lite degig istället. Om ni varit här så hade ni förstått mitt otroligt tydliga språk, mitt kroppsspråk och mina svordommar och förbannelser över att bli tvungen att baka dessa limpor som innehåller på tok för mycket socker och varför fattar ingen att jag inte kan eller tycker det är roligt. Åhhhhh! Varför????Nu ska de få äta limpor tills de bönar och ber om köpta hönökakor och goda lingongrova, rostmackor från Ica och köpta baugetter.
 Det här receptet gav inte mindre än 8 stycken limpor.
Så varsågoda, ta för er... ÄT!

3 kommentarer:

 1. Riktiga limpor, jag förstår att din man ville ha det!
  Glad Påsk kram
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Det ser väldigt gott ut!!! GLAD PÅSK! Anna

  SvaraRadera
 3. Haha, det ser jättegott ut! Men jag gillar inte heller att baka. Köp på bageriet, så nära hembakat man kommer. Det gör jag!
  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!