söndag 30 november 2014

Första advent med Carl Larsson, Marilyn Monroe, elithockey och Pizzabagarens hustru.

Helgen har varit lite annorlunda, vi har varit i Falun och myst lite maken och jag. När vi myser så kan det bli lite hur som haver.
Vi startade med bubbelbad på hotellets relaxavdelning. Åh så skönt! En bastu på det och sedan en liten sväng på stan.
 Vi tog en drink på en mysig Amerikansk restaurang. Min favorit Frozen Margarita. Jo då den passar lika bra nu som mitt i sommaren.
Sedan middag på hotellet och senare en plats i baren på O'learys för att kolla in derbyt Leksand- Brynäs. Nopp vi brukar inte följa elithockeyn men det var lite kul ändå.. Asså vi var ju i Falun. Gissa vilka alla hejade på? Gjorde jag succé när jag skrek Yes! när Brynäs gjorde mål?? Nej det gjorde jag ju inte. Fniss!
 
Första advent firade vi på Carl Larsson gården. Jag gillar ju verkligen honom och jag gillar verkligen hans hustru Karin. Det dom gjort menar jag ju då så klart.  Fantastiskt och underbart på alla vis. Jag tok-mös hela tiden. 
 
Nu fick man tyvärr inte fota där inne i huset vilket jag tyckte var sååå synd. Jag bara söp in allt så mycket det bara gick. Med lite feber i kroppen och en bitande kyla så lät jag mig guidas i en timme i detta speciella hem. Med frusna tår och täppt näsa så kan  jag tillägga att advents fikat som jag hade hoppats skulle vara i en lantlig, typisk svensk adventspyntad miljö uteblev.
 
Vi tog en slät kopp på Pizzerian i Sundborn, inget fel med det alls, nej då... väldigt gästvänliga människor där.. men pepparkakan såg jag inget av. Inte adventsljustaken heller.  Den gulliga kvinnan log och hämtade en liter mjölk i bilen så vi kunde få en skvätt i det starka kaffet. Jag kallar detta livet på en pinne. Vad säger ni? 
 

 
 

  

 

 
 

6 kommentarer:

 1. Underbart med luftombyte. Sundborn är ju så vackert, jag kan verkligen förstå att du mös.
  Hoppas nu inte du drog på dig något, krya på dig och ha de så gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Men så mysigt....Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Men åååååå så mysigt! Jag var där för en herrans massa år sedan.
  Skulle gärna åka dit igen.. Å pizza blev det här ikväll...haha ja det är nog livet på en pinne det..;)
  Å så läste jag reportaget och japp du passar toppen i luva du..;) Vilket härligt jobb du har! Kan tänka mig att det vissa dagar kan vara lite småjobbigt....men oftast rätt mysigt va?
  Kraaaam Katarina

  SvaraRadera
 4. Ja du, det är livet på en pinne!
  Tänkte tipsa dig om Carl Larssongården, men trodde faktiskt inte att det skulle vara öppet så här års??? ;) Jag har faktiskt aldrig varit där, trots att jag bott i Dalarna mina 30 första år.... Vi har pratat om att åka dit någon gång på sommaren, men har likosm inte kommit till skott. Brukar visst vara mycket folk då...
  Låter som att ni fick en mysig helg! Härligt!
  Kram på dig och ha en fin ny vecka!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Kul att ni fick en trevlig helg i Falun. Tänk, på O`Learys har jag aldrig satt min fot! Men hos Karin och Carl har jag varit... många gånger! En liten diskret fråga... hur gick det med den lilla röda??

  Ha det bra på hemmaplan också!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 6. I Sundborn var jag i somras och jag vill så gärna åka dit igen. Där trivdes jag verkligen.
  Kram

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!