lördag 9 augusti 2014

I en roskanna och om olika stilar.

  Utanför köksdörren växer en rosa ros och den doftar så himla underbart. Klart att en kunde få komma in här, så att vi kunde njuta av den på frukosten.
 
Det där med stil och smak är ju lite knepigt tycker jag. Jag gillar ju allt möjligt och har svårt att hålla mig till bara en i hela huset. Ibland och faktiskt oftast så blir det den lantliga och romantiska stilen, som här i köket. Men inte alltid.
 
Ja, som bowlingkäglan tex. den är ju inte särskilt lantlig eller romantisk, passar ju inte alls här i köket. Den skulle verkligen se malplacerad ut bland rosor, kryddburkar och kopparkannor. Fniss!
 
 
Men kanske på uterummet, där är det lite annat, den Marina stilen  med färgerna rött vitt och blått. Inte för att bowling är särskilt marint, utan kanske mer Citystyle men ändå.. Den står där tillsvidare i alla fall. Kanske det blir ett sportig Yankee gästrum så småningom, med inslag av Coca-cola, vithövdad örn och Barbie. 
  Jag gillar ju allt nästan, då tänker jag mat, idrott, film, musik, böcker, inredning.. Jag kan inte bestämma mig för en enda stil utan vill prova allt.
 
 
Kan vara av nyfikenhet och livslust, jag vet inte riktigt eller så är det ett sökande efter något. Jag har faktiskt ingen aning. Har ni en genomgående stil eller blandar ni lite grann?


4 kommentarer:

 1. Jag har ju också planer på att köpa en bowlingkägla, fast i trä. (Ska nog åka och göra det imorgon, och ställa den i hallen så länge?! ;) Även jag tänkte ju ställa den i uterummet som jag sa, där det blir lite New Englandstil. New England förknippas ju med marin stil, och jag tycker nog att New England är lite "sportigare" än enbart marint. Ta tex det där med boxningshandskar som är såååå snyggt. New England, men inte så marint ;) Så jag tycker nog gott att du kan ha din kägla i ditt marina uterum! Färgerna går väl perfekt ihop!?? Jag har heller inte en strikt stil, utan en personlig mix av NewEngland/ vintage/ klassiskt/ boheme-chic/ industri och en gnutta lantligt möjligtvis ;) Inreder med saker som jag tycker om, som är fina eller som väcker nyfikenhet hos betraktaren mer än att jag följer en stil. Det är det som gör ett hem levande och personligt, tycker jag, att man inreder efter sin egen känsla :)
  Kram på dig vännen!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Gud vad fint! Jag blandar men har nog en gemensam tråd hemma fast stil kan jag nog inte säga att jag har. Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Man ska blanda allt man tycker om, men med lite känsla! Då trivs man!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har ingen speciell stil, men gillar att ha lite färg på kuddar, filtar, någon vägg och möbel. Gillar ganska klassisk stil, men även N England.
  Jättefina bilder du visar! Kram Stina

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!