söndag 18 november 2012

symaskinstrubbel.

 
 Kreativiteten upphörde eftersom symaskinerna inte ville som jag. Nu hade jag bestämt mig för att sy kuddfodral med knapphål och knappar också så klart. Praktiskt att kunna ta av och enkelt och tvätta vid behov. Nu har jag en väldigt gammal symaskin som tydligen inte tänkte sy några knapphål längre.
 
Jag traskade ner till svägerskan som har en lite nyare modell, en elektronisk variant men den ville inte heller sy några knapphål.Det var något fel på en knapp.
 Nehej! Ja då är det väl bara att ge upp då eller? Nix! Inte jag inte, jag ska sy knapphål, så det så! Jag får nog köpa mig en ny maskin. En superbra julklapp till mig själv. Jag kollade runt lite i sylådan och hoppsan vad med pressarfötter det fanns där. Jag har kastat instruktionsboken också och har absolut ingen aning om vad man ska ha dem alla till. Det kan man lätt ta reda på, bara att googla lite.
 
Jag fick ändå lite sytt, en julkudde. Det vore  fint med ett litet broderi typ snöstjärna i mitten på det röda. Eller en passande text. Det kan man ju göra utan symaskin tror jag bestämt.
 
 
Har ni en bra symaskin?
Jag vill gärna fortsätta med Husqvarna det känns bekvämt. Hoppas att jag hittar en riktigt bra en. Alla tips mottages.
Kram!


4 kommentarer:

 1. Ahhh, utan symaskin är lite jobbigt. Kolla på blocket, ibland kan det finnas bra maskiner för en spottstyver.
  Själv har jag sån tur att jag fick ärva min mors oanvända Singer när min egen Toyota började krångla. Sen har jag ju även min mormors gamla, gamla Singer (men den är mest för lyst).
  Hoppas du hittar en bra maskin till vettig peng. Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 2. Här har du en som ALDRIG ägt en symaskin!
  Vink vink och kram.

  SvaraRadera
 3. Det där med bra symaskiner tycker jag är svårt. Det är så individuellt vilken man gillar... Du kan ju sy knapphål som man gjorde på den gamla goda tiden. En supertät, kort sicksack. Sedan dubbelt så långa supertäta sicksackstygn, ännu en supertät kort sicksacksöm men nu med backen i och avslutningsvis stoppsömmen igen...

  Jag hoppas att du får tag på en snart som kan sy både fram och bak och knapphål :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du ärsom ger sig på knapphål, är nog inte lätt! Kram Mia

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!