söndag 25 november 2012

Mässan i mässing.

Att gå i kyrkan om söndagarna hör inte till vanligheten här ska ni veta. Nej, det är inget fel med det alls, men det är inte riktigt min grej liksom. Inte så många andras heller om man ska döma av deltagarlistan idag. Jag gick dit av en enda orsak, nämligen för att få lyssna på ljuv musik. Jag är väldigt svag för saxofoner, älskar det soundet. Älskar utseendet på instrumentet också. Det låter ju så vackert i kyrkor, där är en fantastisk akustik.

Vår kyrka är en otroligt vacker gammal  medeltida tvåskeppig hallkyrka och är känd för sina målningar. Den har ibland kallats för Roslagens katedral. Bara just därför kan man ju gå dit faktiskt.

Nu var det ju musiken som lockade mig dit idag. En vän till mig och hennes man och dotter spelade och sjöng så fina låtar på självaste Domsöndagen, som handlar om vad vi gör av livet och om kärlek. Det visste jag inte förän jag kom dit. Att det var Domsöndagen alltså.


En härlig upplevelse var det i alla fall även om jag under vissa stunder i predikan svävade bort, fnissade lite och gjorde mina egna små liknelser. När det citerades stycken och verser ur bibeln så tyckte jag att det lät som sjörapporten, ni vet Singö 16 m/sek nord nordost. Jag kunde inte heller hålla mig från att dra på smilbanden när "folket" inte riktigt visste när de skulle sitta resp. stå. Inte det lättaste minsann.
Efteråt så stannade jag till vid Minneslunden och mindes min bror lite extra.
 En bra dag att minnas i framtiden.
Här kan ni lyssna på en av sångerna som framfördes fast i en annan tappning.
6 kommentarer:

 1. Underbara Pia, du är allt unik och värdefull!!!! Ditt inlägg fick mig att skratta gott....och det är inte dåligt gjort idag!( ligger under täcket & är förkyld/feber)
  Kramen hoppar jag...pga smitta?
  Vink vink vink.
  PS: vi har samma musiksmak!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt inlägg, jag går heller aldrig i kyrkan men visst blir musiken härlig där ! Ha en fin kväll

  SvaraRadera
 3. Vilken pampig kyrka!
  MÅ så gott!
  Kram Evelina

  SvaraRadera
 4. Låter som du haft en fin och intressant söndag! Det är vackert i kyrkan, och inte visste jag att ni hade en sån speciell kyrka! Det fick jag lära mig nu!
  Kram på dig!
  PS Nu har jag klickat på skicka...

  SvaraRadera
 5. Jag tillhör dem som gärna går till kyrkan, så jag kan förstå att det ändå blev en upplevelse att minnas :)

  Kramar

  SvaraRadera
 6. Är inte heller i kyrkan speciellt ofta men när jag går dit så slås jag alltid av hur vackert och stilla det är på något sätt.
  Och om det är en kör där som sjunger då gråter jag så det skvalar!!
  Alternativt får hysteriska skrattanfall=))

  Kram Hannis

  SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!