torsdag 22 november 2012

GLÖGGFEST!

Vi har haft glöggfest ett par år och bjudit några vänner på lite tilltugg av olika slag, lekt charader och haft riktigt mysigt. Mysigast är när det är fullt med snö och när man tar lite glögg ute i trädgården först.
 
Vi har  tjuvstartat med glögg för längesedan, vi älskar glögg maken och jag.  Vi fixade vi till en egen liten glögg fest i lördags, bara vi i familjen. Eftersom det är Asiatisk touch över 2012 års glögg så tyckte jag det passade jättebra med hemgjord Sushi till. Det är lätt att göra och så kan man ha i precis vad man vill. Skagenröra tex. eller rökt renkött och pepparot. Inspirationen har jag hämtat från

 Av rökt lax, hackad avocado lite gurka och keso samt en liten msk pepparotsfärskost  så gjorde jag en röra som jag fyllde smördegskrustader med. 
Jag hade varken russin eller mandel denna gång, det gick bra ändå. De små kinaskålarna är ett loppisfynd 5:- och de svarta glöggmuggarna har vi fått i julklapp .
Mitt allra första glöggset var från Bodum. Små glasmuggar med röda plasthandtag och korkunderlägg. Röda träskaft på skedarna och på skopan. Det enda som finns kvar är skedarna och en mugg utan handtag. Gillade dem väldigt mycket. Dom såg ut så här. Glögg grytan i koppar  loppades en gång på Öland.
Ännu mera glöggfest finns det på Fabriken . Det ska bli så spännande att se andras tolkning.
 
 





16 kommentarer:

  1. Ja, glöggfest med sushi! Kan inte bli fel, måste testa! Är det ingefärsglöggen du har där? Ser väldigt gott och mysigt ut hos dig =))

    Ha en fin dag,
    kram Catta

    SvaraRadera
  2. Här bjuds det på inspiration minsann:)
    Jätteintressant för glöggälskare som jag och min familj!
    Tack för tips med Sushi på svenskt vis, vi har just frysen fylld med vilt, så den med pepparrot passar nog oss :)
    Måste kika in på länkade sidan senare idag.
    Ser ut som er glöggfest var hur mysig som helst.
    Vi har faktiskt haft en vi också, nästan föör tidigt, hi...hi... då vi testade nya smaker med lakrits och en med mocca/choklad. Det finns ju så mycket spännande smaker att välja på numera.
    Ha en fin dag
    Ann-Louisekram

    SvaraRadera
  3. Vad fint du gjort på bloggen Pia! Och så bra ide med sushi till årets glögg. Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Nu drar jag dig i örat....Tänk vad roligt det hade varit att vara med....
    Sushi som tilltugg, så SMART!
    Må gott och var rädd om Dig!
    Kram och vink.

    SvaraRadera
  5. Vilken rolig idé, och jag som inte tycker om vanlig sushi ska titta mer på de svenska varianterna, de låter ju goda!

    SvaraRadera
  6. Bra ide med glögg (just denna sort) och sushi. Ser jätte gott ut!!
    Ha en bra dag

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  7. Kan tänka att blossa 2012 passar bra till sushi , gott ser det ut ! Ha en härlig torsdag .

    SvaraRadera
  8. Härligt med fler glöggälskare! Vi har också tjyvstartat, he he. Om vädret tillåter så brukar jag ta ut cd-spelaren och spela julmusik, drick glögg och pynta ute. det har hög mysfaktor! Att smaska sushi verkar också vara en god (ha ha) idé.
    Kul att du tittade in hos mig så jag hittade hit! Det finns mycket kul här :)

    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  9. Men, så mysigt. Ja, det är nog dags att piffa upp vardagen med något extra. Tack för inspirationen!
    Må så gott!
    Kram

    SvaraRadera
  10. Lysande idé att servera sushi! Det måste jag också prova :)

    /Sarah

    SvaraRadera
  11. Nämen så kul med sushi till glöggen, du är ju för härlig! Jag älskar sushi och årets glögg är riktigt god så den kombinationen tänker jag testa. Tack för tips och inspiration!

    Kramen Susanne

    SvaraRadera
  12. Vad härligt med glögg! Det blir lite extra juligt!
    Ha en mysig torsdagskväll!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  13. Det tycker jag verkar utmärkt! Glögg och sushi, skulle passa i min familj!
    Kram

    SvaraRadera
  14. Vilken fin tolkning av temat du har gjort! Det så roligt nu med alla dessa olika glöggsorter som finns! Denna har jag dock inte testat!

    SvaraRadera
  15. skrev just hos någon annan att försäljningschefen för blossa måste ju jubla över det här temat...för jösses vad blossa flaskor man sett idag..*skrattar..

    det lät inte dumt alls med det tilltugget ....

    SvaraRadera
  16. Vilken bra idé med sushi! Jag har funderat på alternativ till blåmögelost och päron och andra traitionella tillbehör, tack!
    Hälsningar,
    Kristina

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!