Jag tog mig i kragen och knåpade ihop lite bröd. Ett recept som jag fick av kollegan. Ett tecken på att man börjar friskna till, rastlösheten kryper i kroppen.
Nyttig potatislimpa utan vetemjöl. Lätt att göra och god blev den. Kanske lite väl saftig men det kan ju bero på hur stora potatisar man har vad vet jag.
Jag njöt av den ljumna limpan med lite (ganska mycket) brieost. Behöver jag säga att det var himmelskt gott. Självklart med en kopp nybryggt kaffe.
Receptet:
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
2 normalstora potatisar, råa
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3 ½ dl filmjölk
2 normalstora potatisar, råa
Garnering
havregryn
havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv potatisarna (de ska vara råa).
5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och potatis till en kladdig smet.
6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min.
Så gott detta såg ut. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram mamma c
Så gott detta såg ut. Tack för receptet.
SvaraRaderaKram mamma c
Å så gott det ser ut och lät!
SvaraRaderaSkönt att du är pigg igen :)
Kram/Maria
Gott, och tack för det enkla receptet!! Skönt oxå att du piggat på Dig igen <3
SvaraRaderaKram fån Kate
Den såg väldigt god ut!
SvaraRaderaHembakt bröd är ju så gott! Är glad när jag hittar nyttigare varianter dessutom, tack för det! Ha en riktigt fin helg Pia! Kram kram