lördag 26 september 2015

En naken jungfru.

Varje höst så tänker jag, vilken tur att jag inte rensade bort dem. Dessa vackra små nakna jungfrur. Ja dom heter inte så utan kallas för det. (Colchicum autumnale) eller Tidlösa. En väldigt giftig växt. Fast jag tänker faktiskt inte äta den.
 
Åhhh vad fint, ropade jag till maken. Vad då? Undrade han. Den nakna jungfrun hojtade jag tillbaks. Jodu, dom brukar vara det svarar han lite underfundigt med ett smile på läpparna.(Fattar inte alls vad han yrar om, fniss!) Jag tog i alla fall några bilder, dom står precis utanför ytterdörren. På våren så kommer det bara gröna blad som tar stor plats i rabatten. Det är då jag är sugen på att riva bort allt men sparar ändå några Tack och lov.
 
Annars är det ingen större bättring och bot här. Hostar och mår allmänt pyton. Hade sett fram emot att få köpa hem lite höstljung, cyklamen och prydnadskål för att smycka entrén. Det får allt vänta ett tag tills jag är frisk igen. Inte vill jag leja bort den roliga sysslan till någon annan heller. Jag får allt nöja mig med lite nakna jungfrur så länge.
 

6 kommentarer:

  1. Vilken färgstark och fin kombo krasseblommor och nakna jungfrur är! Krya på dig, och så får du tänka att du har det roliga kvar. Min långlivade förkylning har Äntligen blivit bättre, så igår efter jobbet åkte jag till plantskolan och skämde bort mig med prydnadschili till krukan på trappan vid ytterdörren. Och ett par orkidéer som får liva upp härinne, nu när höstmörkret kommer smygande.
    /Eva

    SvaraRadera
  2. Nakna ljungfrun är inte fy skam och tillsammans med krassen blir det jättehärligt :-)
    Här var också tanken att göra fint på trapporna, men lusten tog slut innan jag ens börjat :o Tar väl tag i det en annan dag :-)
    Trist att du inte blivit av med din förkylning, du får krya på dig och ha det så bra. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  3. Fint! Kanske borde skaffa några såna, är ju jungfru - och kanske rätt så tidlös :) fast jag har aldrig sett några i handeln.

    Krya på dig!!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  4. Har aldrig hört namnet....men jätte vackert. Kulig man du har där ;) Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Så bra att jag nu fick veta namnet på växten, har sett dem på olika ställen och undrat över namnet. Jättefin tycker jag! Och så bra att du håller dig från att rycka upp bladen om våren för den gör sig verkligen bra där den står, frodigt. Stort grattis också till vinsten (i förra inlägget), alltid kul att vinna :)

    Kramiz aka

    SvaraRadera
  6. Så fina och uppiggande de är, dina fina nakna jungfrur...jag har heller aldrig hört det namnet. Dottern hade massor i sin trädgård men försöker bli av med dem eftersom de är så giftiga. Krya på dig fort så du kan ut och höstfiffa! Jag ska försöka ta mig ut och plantera en massa krokuslökar men jag mår skit idag så vi får se hur det går! Ha en skön skön söndag! Kram Lotta

    SvaraRadera

Tack snälla för din kommentar! Blir så glad för dina tankar!